Ardennen

Achtergrond informatie over de Ardennen!

Ardennen landschap

Sommigen vinden de Ardennen misschien wel één van de mooiste gebieden van België. Met een betrekkelijk korste reistijd ben je zo vanuit Nederland in de Belgische Ardennen. Daar vind je prachtige heuvels met uitgestrekte bossen. De kleine dorpjes in de Ardennen maken het een ideaal gebied voor een weekendje weg of een heerlijke vakantie. Voor ieder seizoen van het jaar is er wel wat te doen. Mooie warme zomers, kleurige bossen in de herst, besneeuwde vlaktes in de winter en nieuwe natuur in de lente. Voor ieder type persoon is er wel wat te doen in de Ardennen. Voor culinaire hoogstandjes, outdoor sporten, maar ook voor gezinnen met kleine kinderen.

Ondanks dat de belangrijkste steden bereikbaar zijn met de trein en bus, kunnen de Ardennen toch het beste ervaren worden met een auto of via de fiets.

Het bureau voor de bevordering van het toerisme in Wallonië en Brussel

De informatie over de Ardennen op de website van het "Office de Promotion du Tourisme de Wallonie et de Bruxelles (OPT)" is zeer uitgebreidt en een inspiratie voor de toerist die op zoek is naar een ontspannen vakantie in het zuiden België. Daar kan men bij denken aan: riviertoerisme, natuurreservaten, streekproducten, grotten bezoeken, golfen, outdoor sporten, persoonlijke verwennerij zoals het nemen van een kuur, fietstochten en nog veel meer.

De meest prachtige steden

Ontdek de mooiste dorpen en steden in de Waalse provincie door te kijken op de website van Beaux Villages. U krijgt eerst een korte beschrijving van een twintigtal pittoreske dorpjes en vervolgens een virtueel voorproefje en foto's van de desbetreffende dorpjes. Deze informatie wordt aangevuld met culinaire hoogstandjes, tips om te overnachten en nog meer algemene informatie.

Accomodaties voor vakantie

Er zijn verschillende website die u kunnen helpen om een geschikte accomodatie te vinden om uw vakantie door te brengen. Bijvoordeeld de website van Belsud kan u hierbij helpen.